Kedves Vásárlóink!


Átköltöztünk és kibővült árukészletünk is.

Új név: Egészség és Ásvány bolt

Wlassics sétány 3. fsz.6.

(Szultán kenyeres udvarban, az Európa sétányon.)

 

Nyitva tartás:

Hétfő: 9-13 és 14-17

Kedd: zárva

Szerda: 9-13 és 14-17

Csütörtök: 9-13 és 14-17

Péntek: 9-13 és 14-17


Szolgáltatásaink bejelentkezés alapján, akár más időpontokban is.

Továbbra is Békéscsabán házhozszállítunk, és telefonon is rendelhet.

Kérlek HÍVJ!!! 
+36 20 398-0530

Tanácsadással, termék információkkal, immunerősítéssel kapcsolatos kérdéssel is hívjatok nyugodtan. Amiben tudok segítek.

Szpisjákné Kolarovszki Tünde

Árlista

 

ajandek utalvany kicsi

masszazs image4

gyogito asvanyok

 

menu svedmasszazs

 

menu nyirokmasszazs

 

menu ceragem

 

menu kineziologia

 

Varga gyogygomba

Céginformáció

Cég adatok:
Lélek-Masszázs Kft.

Székhelye:
5600 Békéscsaba, Wlassics sétány 3. fsz.6.

Telephely:
5600 Békéscsaba, Wlassics sétány 3. fsz.6.

Cégjegyzékszám
04-09-014184

Adószám: 25985526-2-04

Látogatók

Oldalainkat 3 vendég böngészi

Látogatottság

mod_vvisit_counterMa:19
mod_vvisit_counterTegnap:34
mod_vvisit_counterEzen a héten:115
mod_vvisit_counterMúlt héten:394
mod_vvisit_counterEbben a hónapban:1533
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:1579
mod_vvisit_counterÖsszes:376912

Dátum: 2024-03-28 11:17
A masszázs fiziológiája
A masszázs fiziológiája PDF Nyomtatás E-mail

A masszázs története:
A masszázs története valószínűleg egyidős az emberiséggel. A legrégebbi írásos emlékek az ókori Kínából származnak. Az emberek már ősidők óta alkalmazták önmagukon a masszázst, ösztönösen nyomkodva, gyúrva, simogatva fájós testrészeiket. Később tudatosan is kezdték művelni, és alkalmazása ma már megtalálható a primitívebb és kulturális népeknél egyaránt. Hazánkban Mátyás király udvarában úgynevezett dögönyözők végeztek masszázshoz hasonló módszeres gyakorlatokat. 

Kezét az ember ösztönösen is használja fájdalma enyhítésére; ha ütést, görcsöt kap, önkéntelenül kap a fájó testrész felé, hogy azt védje, dörzsölje, nyomkodja, masszírozza. A kínaiak úgy vélik, hogy a masszázs nemcsak a fájdalom enyhítésére és nemcsak mozgásszervi problémák kezelésére, hanem belső szervi betegségek enyhítésére is alkalmas.

A masszázs általános hatásai:
Masszázs hatására fokozódik a vérkeringés, csökken a percenkénti pulzusszám és a vérnyomás. Fokozódik a nyirokkeringés, a keringés fokozódása mellett változik az anyagcsere, a testhőmérséklet, a légzés, fokozódik a kiválasztás, ezáltal a méregtelenítés. A salakanyagok gyorsabban távoznak a szervezetből, a helyi vérbőség hatására friss, oxigéndús vér áramlik a szövetekbe, így az anyagcsere felgyorsul. A masszázs hatással van az idegrendszerre is. A masszázs stresszoldó hatása közismert. Erős gyúrófogások alkalmazása serkentő hatású, fokozza a szervezet aktivitását. A nyugtató hatású fogások a test elernyedését, pihenését segítik elő. Masszázzsal az izomzat teljesítőképessége nő, az izomfáradtság csökken, vagy megszűnik. A masszázs ideje alatt részben tehermentesíthetjük a szív munkáját. A masszázs távolhatása a szervekre, szervrendszerekre közismert.

A masszázs közvetett hatásai:

  • Nő a koncentrálóképesség
  • Kiegyensúlyozottság, vitalitás, jó közérzet
  • Nagyobb stressztűrő képesség

Maszázs: a világ legősíbb gyógyító módszere:
A masszázs tágítja az ereket és ezáltal jobb vérkeringést eredményez, amely javítja szövetek vérellátását. Ez lazítja az izomzat kötöttségét és oldja a feszültséget. Javítja továbbá a légzést és segíti az emésztést. Erősíti a test immunrendszerét és lerövidíti a kimerültség és megerőltetés utáni regenerációs fázist. Hat a stressz ellen és segíti az egészséges alvást. Köztudott, hogy a rendszeres masszázzsal betegségek kialakulása előzhető meg, és sok, már meglévő betegség gyógyításában is kiváló eredmények érhetők el. A gyógymasszázs mellett az idők folyamán több speciális masszázsfajta is kialakult , mint például a sportmasszázs. Néhány dolog azonban valamennyiben közös: pihentetnek, segítenek megtartani a rugalmasságunkat és mindez teljesítményünk növekedéséhez vezet. Nem csodáról van szó, hiszen minden masszázs egyben a bőr jobb vérellátottságát is eredményezi. Ezzel együtt automatikusan a tápanyag- és oxigénellátás is javul, amelytől a bőr aktiválódik és feszessé válik. Ezáltal növekszik az ellenállóképesség és javul a kórokozók szervezetbe jutása elleni védekező funkció. Másrészről a masszázs reflektórikus hatású a vegetatív idegrendszerre, amely minden létfontosságú testfunkciót irányít. A zseniális mechanizmus által a test regeneráló erőinek hatása fokozódik, amelytől életerőnk megnő. A rendszeres masszázs a fentiek mellett megszünteti az állandó, többnyire intenzíven fellépő izomfeszültséget, amely leggyakrabban a háton és a tarkón, valamint a végtagokon jelentkezik. Sajnos tény, hogy az emberek több, mint fele állandó, vagy alkalmi hátfájásban szenved, sőt, minden második embernek komoly mozgásszervi problémái vannak.